måndag 3 augusti 2015

Eskilscupen dag 3 - slutspel

Sista dagen på Eskilscupen så spelar alla lag slutspel, då är det vinna eller försvinna som gäller.

P15 gick in i D-slutspel denna dag. I kvartsfinalen stod norska Nordstarnd för motståndet, ett lag vi mötte i gruppen, fast denna gång deras andralag. Grabbarna hade bestämt sig för revansch denna dag, då de var lite missnöjda med sina insatser under lördagen. Och vilken start på dagen det blev, seger i kvartsfinalen med 10-0 efter fint spel med många fina kombinationer, mycket löpningar och härlig inställning. Målen gjordes av Max (4st), Anton L (3st), Yousef (2st) och Gustav. Vidare till semifinal. Där mötte vi Kungsbacka. Även här gör grabbarna en fin match. Max löper sig fri med bollen och gör 1-0 en bit in i första halvlek. I andra gör Anton L 2-0 framspelad av Max. Vilt jubel bland alla BoSS-anhängare som hade samlats i grässlänten jämte planen, jublet blev inte mindre när Anton bjöd publiken på sin patenterade bakåtvolt. Spelet jämnas ut en del och BoSS kommer undan med blotta förskräckelsen när domarn missar en solklar straff till Kungsbacka, Iska får bollen på handen när han står på mållinjen. Domarn var nog den enda som missade den handsen. Lite senare reducerar Kungsbacka ändå. Det blir lite oroligt i BoSS-lägret fram tills dess att Max, i slutet av matchen, driver in med bollen i motståndarnas straffområde och blir fälld. Straff till BoSS som Max tar själv och säkerheten själv gör 3-1. Final!
I finalen blev det ännu ett möte med Nordstarnad 1. Matchen i gruppspelet mot norskarna kände grabbarna att de kunde vunnit, så det var dags för revansch. BoSS börjar matchen bra, rullar boll och tar kommandot spelmässigt. Firma Max/Anton presenterar sig i första halvlek, Max driver ner mot kortsidan och spelar snett inåt bakåt till Anton som gör 1-0, med bakåtvolten som följd. I andra lyckas Nordstrand göra 1-1 på en frisparksretur. 1-1 efter ordinarie tid och straffar skulle få avgöra matchen. Tyvärr blev det en snöplig förlust där. Nordstarnd vinner totalt med 5-6 efter att de satt alla sina straffar. Grattis Norge. Grattis BoSS till en hedrande andra plats i D-slutspelet och därmed den första BoSS-bucklan genom tiderna, historiskt!



Grabbarna i P16 hade kvalificerat sig för B-slutspel efter en fin insats i gruppspelet. Kristianstad stod för motståndet i kvartsfinalen. BoSS gör en bra match. Dock är det gästerna som tar ledningen i matchen i första halvlek, det med ett mål som känns snöpligt. Kristianstad hade inte skapat något mot oss, sen gör de mål på en hörnretur efter lite kalabalik i straffområdet. Grabbarna krigar på och i andra gör Anton A 1-1 efter att ha löpt sig fri på sin vänsterkant, inne i straffområdet avslutar han med ett hårt skott mellan benen på målvakten. Efter 2*20 min är det oavgjort, spelmässigt vill vi nog hävda att BoSS är det lite bättre laget, men straffar fick avgöra. Tyvärr skulle även denna straffläggning sluta med BoSS-förlust. Kristianstad sätter sina straffar och tyvärr missar vi två. Sånt är livet, straffläggning är lite av ett lotteri och tyvärr drog vi nitlott. Dock är det en nyttig erfarenhet så vi hoppas blir utvecklande. Stor eloge till laget som tar sig till B-slutspel och krigar ända in i kaklet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar