lördag 1 augusti 2015

Eskilscupen dag 2 (del 2)

Eftermiddagen i dag har varit fylld av fotboll. P15 var först ut med sin sista gruppspelsmatch mot norska Nordstrand, kul med internationellt motstånd. Efter en något nervös och trög inledning så spelar grabbarna upp sig och skapar lägen som kunde resulterat i en seger, men tyvärr slutar matchen oavgjort 0-0. Efter en förlust och två oavgjorda matcher slutar laget trea i sin grupp och fick senare på eftermiddagen spela kvalmatch mot Våxtorp om C- resp. D-slutspel.
Tyvärr kom de yngre BoSS-grabbarna inte riktigt upp i sin normala standard i kvalmatchen, förlust med 5-2. Målen gjordes av Max (även denna gången på straff) och Anton L som blev snyggt framspelad av Tim. Förlusten resulterade i D-slutspel på söndagen, där grabbarna får försöka visa upp det fina spel som vi vet att de kan. Motståndet i kvartsfinalen blir även denna gång norska Nordstrand, fast då deras andralag.

P16 spelade sin sista match i gruppen mot Boråslaget Byttorp. Vid seger skulle vi placera oss som två i gruppen, om Trelleborg gjorde sitt jobb mot Frillesås. Så var tanken och så blev det, vi vann med 4-0 och Trelleborg tvålade dit Frillesås med hela 8-0. I matchen går grabbarna ut och gör 1-0 omgående genom Edwin, framnickad av Oscar H. Efter det presterar vi inte på topp i resten av första halvlek, Byttorp hade två hyperfarliga lägen att kvittera. I andra däremot börjar vi rulla boll och röra oss mer, vi släpper bollen på spelar i fart och på fria ytor. Vehbi gör 2-0 frispelad av Albin. 3-0 knoppar Oscar H sedvanligt in på hörna, bra slagen av Ninos. 4-0 är ett mål som skapade känslor i ledarstaben, vilt jubel från Bert-Ola och Martin, detta då en splitter ny hörnvariant går hem. Vi gick igenom den teoretiskt för första gången efter lunch, testar den en gång i första utan att lyckas och andra gången sitter den. Rasmus assisterar då Thomas som skitsnyggt knoppar in bollen i nät.
Drygt två timmar senare blev det kvalmatch om A- eller B-slutspel, där Danderyd stod för motståndet. Efter uppvärmningen (https://youtu.be/UGdHDgaz9_U) väntade en fysisk match med bra tempo och mycket kamp. Vi står upp bra mot ett kvalificerat motstånd, med många bra fotbollsspelare. I första väger vi lite lätt och går inte riktigt in i närkamper och spelar lite "mesigt". Ledorden efter en mållös första halvlek var att vi skulle bli mer rejäla och visa vår moral. Vi gör en bättre andra halvlek och kämpar mycket bra! Tyvärr får Danderyd in ett snyggt och ett stenhårt skott i vårt mål och matchen slutar 0-2. B-slutspel väntar under söndag förmiddag, då möter vi Kristianstad i kvartsfinal, ett lag som vi såg lite av under fredagen, ett mycket bra lag som vi ska ge en rejäl fight!