fredag 1 maj 2015

Seriepremiären avklarad för P98/99

I onsdags åkte P98/99 till Vaggeryd för att dra igång seriespelet. En helt klart godkänd insats om vi ser till spelet, dock fick vi inte resultatet med oss. Under försäsongen har vi nött passningsspel och spelat en hel del smålagsspel, med anledning av att vi vill spela en passningsorienterad fotboll där vårt lag har mycket boll, då tror vi man lär sig mest. Denna kväll var vi nyfikna på vad denna träning gett för resultat. Vi ledare var väldigt nöjda med vad vi fick se. Grabbarna rullade boll och gjorde sig spelbara för varann på ett bra sätt. Efter 45 min stod det fortfarande 0-0, BoSS hade då haft det mesta av spelet men Vaggeryd hade kanske de två hetast målchanserna med en stolp- och en ribbträff. I andra halvlek tog BoSS ledning, då Oscar Hallberg knoppade in en hörna från Rasmus. Efter det kan det kanske ha smugit sig in en falsk säkerhet i BoSS-grabbarna. Vi blev inte längre lika heta i duellerna och förlorade både första- och andrabollar. Vaggeryd kom att göra tre mål på oss, vilket tyvärr inte speglar matchbilden fullt ut.
När vi summerar matchen så kan vi konstatera att vi behöver prata igenom och träna lite mer på en del saker. Vi kan inte ta allt på en gång, men följande vill jag jobba med efter denna match:
- Vi är alldeles för uddlösa sista tredjedelen, vilket inte är alls konstigt då vi knappt har tränat på detta. Så det måste vi lägga fokus på framöver. Hunger, vilja och aggressivitet i motståndarnas straffområde. Vi behöver komma till fler avslut.
- Domare som är av sämre kvalitet kommer grabbarna att träffa på en del gånger under sina karriärer och det ska de också kunna hantera på ett bra sätt (eller hur Laban;)
/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar