fredag 27 mars 2015

Bra BoSS-insats och seger på Ljuseveka ikväll

Så var det dags för BoSS att beträda Ljusevekas konstgräs igen och det skulle gå bättre än sist. Då många från 00-laget var iväg på konfa så hade vi idag ett blandat 00/99-lag på plan. IFK hade sina 00:or till spel.
Det skulle ta några minuter innan grabbarna i BoSS kom igång denna kväll, men när de gjorde det så var det med besked. Hela laget gör en riktigt bra första halvlek. Fina kombinationer i passningsspelet och härliga löpningar för att hjälpa varandra. I 11:e minuten gör Max 0-1, han dyker upp vid bortre stolpen efter att Vebi har slagit in en hörnretur i straffområdet. Efter ytterligare 11 minuter var det dags för Max att betala tillbaka, då han spelar fram Vebi som gör 0-2. I den 27:e minuten gör William 0-3, Gustav gör ett hårt jobb nere vid offensiv kortlinje och vinner boll, levererar den till Vebi som åter står som framspelare. Det fanns mycket positivt att lyfta fram i halvtid.
I andra sjunker tempot en aning och BoSS är inte fullt så hungriga som i första halvlek, detta händer säkert omedvetet när vi leder med 0-3. IFK lyckas reducera i en kontring i mitten av halvleken. Detta gör att BoSS vaknar till lite igen, hela tre mål till skulle dagens gulgröna BoSS-juniorer göra. I 64:e gör Gustav 1-4, ett riktigt snyggt fotbollsmål! Max vänder upp snyggt på mittplan, driver bollen och strax utanför straffområdet slår han en pass i djupet till Gustav som tar med sig bollen på ett tillslag och trycker distinkt in den i nät. Härligt att se då vi på träningarna den senaste tiden fokuserat på att få med sig bollen på ett tillslag för att skapa sig själv tid. Efter att själv ha vunnit tillbaka bollen strax utanför IFK:s straffområde gör Max 1-5 på ett långskott, detta i 72:a minuten. Thomas avslutar målskyttet i matchens sista minut, även det med ett långskott och än en gång står Vebi som framspelare.
En bra insats från BoSS-grabbarna idag. Passningsspelet fungerade bra, laget löpte mycket både med och utan boll, hungern offensivt var enorm. Dessutom uppträder vi som ett lag. Härligt boys!!!

På söndag väntar två DM-matcher. P00 möter Bredaryd/Lanna på Gröndals konstgräs och P98/99 möter IFK Värnamo hemma på idrottsparken i Skeppshult.